BloemenStorm, een frisse wind en een fris ideé!

Wij streven naar een bloembollensector zonder afval en een Nederland vol met bloemen!

TROTS OP ONZE KWEKERS!

Op onze Hollandse grond groeien tulpen, narcissen, lelies, hyacinten, anemonen, krokussen en nog vele andere bolgewassen in een variëteit van eindeloos veel soorten. En ieder jaar komen er weer honderden nieuwe innovatieve soorten bij! Deze diversiteit en sterke drang naar vernieuwing maakt onze bloembollensector tot wat zij is, een wereldspeler! 

WAAR ZIJN DIE BLOEMBOLLEN?

Bloembollen zijn een typisch Nederlands product. Bijna 70% van het internationale aanbod van bloembollen komt van Hollandse bodem en dat is best iets om trots op te zijn. Helaas zie je maar weinig bloeiende bloembollen terug in het Nederlandse straatbeeld. Hier willen wij wat aan gaan doen want Nederland is een bloemen land!

ONZE BLOEMBOLLEN IN DE AFVALBAK? ZONDE!

De grote diversiteit in bloembollen, aanbieders en schommelingen in de vraag naar bepaalde soorten op de internationale markt zorgen voor een probleem. Het evenwicht tussen vraag en aanbod is vaak ver te zoeken en ook zeer moeilijk om te voorspellen. Tel daarbij het effect van de weersinvloeden op en het resultaat zijn overschotten. Omdat bloembollen maar beperkt bewaard kunnen worden beland er jaarlijks 247 ton aan bloembollen op de composthoop. (DLO Wageningen 2013)

ZO DOEN WIJ DAT!

Bloemenstorm koopt overschotten aan bloembollen van kwekers en exporteurs en plant al deze verloren schoonheden in bloembakken van modern steigerhout. Deze bloembakken worden aangeboden aan het Nederlandse bedrijfsleven om hun terrein te verfraaien, het aanzicht vriendelijker te maken en de Nederlandse straat weer in bloei te zetten. De bloembakken worden op locatie geleverd op uw terrein, parkeerplaats, winkel of kantoorpand. De mogelijkheden zijn eindeloos! Uitgebloeid? Bloemenstorm haalt de bakken met uitgebloeide bloemen weer op en ruilt deze om voor bakken gevuld met nieuwe bloembollen die later bloeien!

 

Op deze manier kunt u voor een lange periode genieten van bloeiende bloembollen en hoeft u de handen niet vies te maken.

Alles wordt geregeld, u hoeft alleen te wachten tot de bollen in bloei komen en de natuur doet de rest!

Blaas mee met de Bloemenstorm!